IsolatieIsolatie

Al onze ALKU® kunststof deuren- en kozijnen isoleren als geen ander. Dankzij het hoge kwaliteitsmateriaal, de isolatietechniek en de algemene constructie van zowel de deur als het kozijn houd deze onvoorstelbaar veel warmte tegen! Ontdek meer hieronder.

IKD-technologie
Besparen met ALKU®
Houd het onderhoud en de kosten laag. Na installatie van ALKU kunststof producten heeft u geen onderhoud meer. U zal deze dus nooit hoeven te schuren, verven of vernieuwen wat niet alleen tijd maar ook kostenbesparend is. Door de isolerende werking van onze kunststof producten bespaart u ook fors op uw energierekening, wat het ook een milieubewuste optie maakt! 
Haal het maximale uit uw deur of kozijn met IKD-technologie!
Door middel van de IKD-technologie (intensieve kern-isolatie) kan u de isolatiewaarden van uw kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien goed verhogen met minimale ingreep. Hierdoor bespaart u maandelijks op uw energierekening. Ook verstevigt de IKD-technologie kunststof producten van binnenuit, wat het extra sterk en inbraakwerend maakt!

Werking
IKD-technologie toepassen is eenvoudig. Kunststofdeuren- en kozijnen bestaan uit een aantal profielkamers, deze kamers zijn in eerste instantie leeg. Een van deze kamers spuiten we vol met speciaal isolerend schuim. Na het inspuiten van het schuim stijgt de isolatiewaarde van het product aanzienlijk. Goede isolatie van een woning zorgt ervoor dat u het in de winter warm heeft en in de zomer koel. Aangenaam wonen het hele jaar door!
IKD-technologie is alleen mogelijk bij Quadra- en Alira profiel
Beglazing
Standaard in al onze kunststof producten zit hoogrendementsglas, namelijk dubbele (HR++) isolerende beglazing. Deze beglazing bevat een onzichtbare laag metaalfolie in de spouw tussen de 2 glaslagen waardoor het raam heel goed isoleert. Omdat de isolerende werking van hoogrendementsglas alsmaar wordt verbeterd bestaan er nu meerdere types namelijk: HR+, HR++ en HR+++. HR +++ staat ook wel bekend als Triple glas en heeft een dubbele spouw en een extra isolatiecoating. Ook isoleren de deuren door middel van een verhoogde sponning. Dit houd in dat het glas dieper in de deur valt waardoor het koudste punt in de deur nog dieper verborgen ligt, en de deur zelfs nog minder warmte laat ontsnappen!